Den perfekte BBQ/Rotisserikylling

Bbq-rotisserikylling

Efter 5 forsøg er den her: Opskriften på Den Perfekte BBQ/Rotisserikylling.
Vi havde gæster i weekenden og 3 store øko-kyllinger, fundet i Red Maden-køledisken i Kvickly. Hurra-hurra for det initertiv! – forsvandt i rivende hast ( Læs iøvrigt her om Red-maden-kulturen  )

-Jeg nåede lige at gribe et lår til den mindste.. Han havde heldigvis havde for travlt med at soppe til at kunne spise, så jeg smagte den også.

Den tager 2 dage at lave.
Denne gang sprængte jeg kyllingerne, som i sagens natur skulle bruges omtrent samme dag som de blev købt, og frøs dem derefter ned til vi skulle grille dem.
Det fungerede fint.

Til 3 kyllinger skal der bruges:

ca. 4 l vand
ca 250 g salt
ca 250 g mørkt rørsukker – eller almindeligt hvidt
tørret hvidløg
laurbærblade, friske hvis det kan skaffes

Lav en saltlage af vand, salt og sukker. Tilsæt en håndfuld tørret hvidløg ( frisk hvidløg bliver fimset i smagen af en eller anden grund, så hvis du ikke har tørret er det bedere at undlade det ) og laurbærblade.
Blend saltlagen og krydderierne til salt og sukker er opløst.
Lad kyllingerne sprænge i omkring 12 timer et køligt sted.
Tag kyllingerne op, tør dem grundigt af og læg dem i køleskabet, pakket ind i viskestykker.
Nu skal de tørre et døgn. Skift viskestykkerne hvis de bliver fugtige undervejs.
Det er bøvlet, men det er virkelig det værd.

Kyllingerne snøres stramt med ståltråd ( Det holder -og der går ikke ild i det, så en af kyllingerne pludselig slipper løs og dypper vingerne i grillkullene. Trust me – jeg har prøvet ) og sættes på rotisserispydet.

Kylling-på-spyd-BBQ-Rotisseri

De skal have en time til halvanden på max. indirekte varme på grillen.

Det passer med en hel pose kul . Vi bruger de billige fra hvor vi nu handler ind .

Vi har overtaget min mors rotisserisæt fra Weber, som vi havde givet hende for 8 år siden: gode gaver går igen! Sættet fungerer upåklageligt, også i sne og -regnvejr.

Rotisserikylling-på-spyd

BBQ/Rotisserikyllingen efter ca 40 min på grillen

De sidste 20-30 minutter af stegetiden pensles der med barbequemarinade efter smag.

Denne gang lavede jeg et mix af østerssauce, soya, en rest fransk sveskemarmelade, honning,  hyldeblomstsirup, ketchup og lidt flydende røg.

Det er ikke så vigtigt hvad man putter i ( !! ).

Det vigtigste er at der er masser af sukker til karameliseringen, syre til at balancere sødmen, frugtige smagstoner, salt og umami ( derfor østerssaucen ) i marinaden.

Rosmarinkartofler, grøn salat og Kryddermayonaise til – og der er sommerfest.

Advertisements

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s