Valnøddesnapse

grønne valnødder i Juli

grønne valnødder i Juli

Vi fik en valnødesnaps i Frankrig for mange år siden som var 10 år gammel: den smagte af cognac, karamel, bittermandel..

Henri, som havde lavet den sagde til vores forespørgsler om opskrift: ah, mais det er bare valnødder og sprut, slet ikke svært. Den må ikke drikkes før den er 5 år gammel, cést ca!.

Så:

2 flasker billig vodka, 20 små grønne valnødder plukket midt i juli inden nøden har fået en hård skal.

Nøderne flækkes, vodka på.

Der skal være luft foroven i glasset.

Lad stå min. 3 måneder og fortynd derefter gevaldigt til den smager behageligt, fra 1:3 op til 1:10.

Der blev lavet et forsøg med at lave likør også.

2/3 flaske vodka, 8 flækkede nødder og 2 dl sukker.

Det smager allerede godt ( 6 timer efter ) og overlever nok ikke de første 3 måneder hvis den bliver stående i stuen.

I kælderen med den.

valnøddesnaps lys

Først ser den sådan ud..

valnøddesnaps brun

En time senere. Om en måned er den knaldende sort.

Advertisements

Categories: Likør og Kryddersnaps

Tagged as:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s