Kirsebærsaft og kirsebærdrink med basilikum og gin.

Kirsebærsaft

Herren i huset besluttede sig i eftermiddags for at den kæmpe kurvfuld kirsebær, han fik med ned fra toppen af vores faldefærdige malerstige, skal bruges til saft.

Jeg mumlede noget om at lave hjemmegjorte julegaver i år og om ikke kirsebærrom ville være..

Kirsebær S.A.F.T.!.

Skyl kirsebærene, og kog dem op med en smule vand i bunden,-ca 1/3 op.

Lad dem simre en fem minutters tid.  Derefter skal de bristes/moses let med et piskeris ell.

Sigt i et klæde og vej sukker af i forholdet 1 l saft til 350 g sukker,- ca. Der er meget forskel i indholdet af sukkerstoffer i kirsebær, så smag på den.

kirsebærsaft drypper af

Smuk kirsebær-batikfarvning

Tilsæt desuden en tsk salt og revet citronskal. Lad saften simre 20 minutters tid ved meget svag varme.

Fyldes på skoldede, atamonskyllede flasker ( eller rom-skyllede flasker ) og opbevares køligt.

Drik med isklumper en varm eftermiddag, skoldende hed med en kanelstang i når det bliver isvinter igen en gang, eller lav Kirsebær-gin-drinks til dine gæster.

Kirsebærsaft_to_glas

Kirsebær-gin-basilikum

3 dele kirsebærsaft og 2 dele gin hældes over store klumper is og toppes op med Tonic. Pynt med basilikum.

Kirsebærdrink-_gin_basilikum_web

Rigtig god kirsebærfest !

Advertisements

Categories: drinks, Haven, kirsebær

Tagged as: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s