Olie-eddike dressing som fra Fransk plastflaske. Chevre.

Chevresalat 2.0

Chevresalat 2.0

Svigermor er Frankofil, gourmandise, vinekspert og fantastisk til at lave store middage. Derfor er det lidt af en sport at finde på opskrifter, som hun selv ikke helt ved, hvordan skal laves.  I foråret fortalte hun mig at olie-eddike dressingen til salaten, som vi sad og spiste, var KØBT i et supermarked i Frankrig. -Og at hun ville ønske, at hun kunne finde ud af at eftergøre den herhjemme..  Og jeg tog hjem i køkkenet for at eksperimentere!

Det gik op for mig at den umami/svagt kunstige eftersmag, som flaske-dressingen fra Frankrig havde, måske kunne stamme fra fond af en art.

Og derfor:

2-3 spsk flydende kyllingefond (jeg havde en flaske Oscar´s i skabet )

2 spsk mayonaise ( absolut IKKE den fra tube. Prøv en Øko på glas, hvis du ikke har tiden til at hjemme-røre )

4-5 spsk vineddike ( jeg bruger min estragoneddike )

1 tsk salt, 1 tsk sukker, masser groft peber

Alt blendes sammen og 2-3 dl olie ( 2/3 alm solsikke og 1/3 god olivenolie)  blendes gradvist i til det tykner.

Det er vigtigt at alle ingredienser har samme temperatur, ellers skiller dressingen.

Variationerne herfra er uendelige: ansjosfileter, parmesam, kapers, grønne peberkorn kan tilsættes alt efter hvilken salat dressingen skal bruges til.

Her brugt til en chevresalat.

Variationen, der berettiger til betegnelsen 2.0 er at croutonerne er smurt med hjemmerørt gede/purløg/hvidløgs-friskost inden de blev belagt med gedeost og grillet.

Oliven fra Stigs Oliven giver det sidste, autentiske Franske islæt.

Advertisements

Categories: Salater

Tagged as: , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s