Agurkesalat med spidskommen, bronze-fennikel og ingefær.

Agurkesalat-med-spidskommen-ingefær-og-fennikel

Agurkesalat er en af de ting som den ældste søn virkelig nyder at lave i et køkken.

At indvilige i at lave agurkesalat giver nemlig lov til at bruge den store skarpe voksenkniv, masser af snak om dufte fra krydderier og krydderurter og – vigtigst af alt: lave marinade med masser af SUKKER.

Der ryger gerne en skefuld ind i munden undervejs og fred være med det.

Til 4 personer og to køkkenskrivere bruges ca. :

2 agurker i rustikke skiver

ca 1/2 l eddike

6 spsk pudderskukker

10 spsk alm sukker

1 TSK salt (absolut ikke mere!)

1 spsk spidskommen og 2 spsk sort sennep, ristet sammen og knust.

1-2 cm frisk ingefær, skrællet og skåret i mindre stykker

Dild – både kviste og en enkelt skærm

eller: frisk bronze-fennikel og stjerneanis.

Bland det hele og lad stå til der skal spises.

Agurkerne skrumper ind, men smagen bliver mere intens efter en dags tid på køkkenbordet.

Den plejer at være spist inden anden-dagen oprinder.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s