Stjernebrød! Hvor har du dog været?

Stjernebrød-pesto-parmesan-hæver

Hvis man som jeg elsker at bruge laaang tid på at lave og anrette gæstemad og allermest af alt i verden beruses af udråbene bordet rundt når delikatesserne præsenteres, har du lige mødt dit næste rush.  Stjernebrødet!.  Egentlig er opskriften beregnet på at ende som en kage med fyld af noget så mærkeligt, og lidt sådan urghh, som Nutella. Det er ømt på en dejlig tysk måde og trods det er der ingen ende på Wow-effekten når brødet sættes på bordet.
Til en af de utallige sensommerfødselsdage lavede jeg en kagebuffet hvori den søde version indgik samen med brunsviger og frugt.

madfotograf madstylist

-Derudover også en salt buffet med en voksenversion fyldt med pesto og rå mængder parmesan.  Perfekt til en boblende drink sammen med en skål gode oliven, røget laks i salater og lidt serrano.

Stjernebrød-pesto-parmesan

Det eneste der er lidt tricky ved opskriften er foldningen.

Den forklares godt her af en sød dansk-amerikansk dame, der laver Youtube-videoer med opskrifter fra det gamle land.  Fantastisk er hun.  Se med fra 5 min inde i videoen – medmindre du gerne vil have en meget grundig indføring i hvordan man laver en gærdej.

Til det søde brød laves en gang gammeldags fødselsdagsbolledej med en hel del ekstra smør i.
Til det salte brød en dej på vand og 1/3 durum med masser af olivenolie. Her lægges der et godt lag pesto, samt liberale mængder fintrevet parmesan imellem lagene istedetfor nutella.
For begge gælder det af der skal MEGET gær -omkring 50 g til 1/2 l væske- og meget fedtstof i.  Lad dejen hæve ihvertfald 1- 11/2 time inden udrulning og det samme inden brødet sættes i ovnen.  Og smid et glas vand ind i bunden af ovnen når du sætter brødene ind, dampen får brødene til at blive ekstra luftige.

Ta-Daaaa!!!

Fødselsdag-kage-nutella-chokolade-stjerne

Advertisements

2 replies »

  1. Det ser bare så lækkert ud, så nu prøver jeg. Det eneste jeg savner her den fulde opskrift. Jeg er måske den eneste, men jeg har ikke lige sådan en gærdejsopskrift siddende i skabet og derfor ville det bare være skønt med din version…

    Like

    • Hej Martin. Prøv denne:
      500 – 700 g mel (til madbrødet kan 1/3 erstattes af durum )
      en håndfuld sukker
      50 g gær
      4 tsk salt
      1 æg
      50 g blødt smør
      3-4 dl mælk, lunken
      Gæren opløses i mælken og tilsættes resten af ingredienserne.
      Mængden af mel varierer, dejen skal være blød og lige slippe siderne af røreskålen.
      Rør evt på røremaskine.
      Lad dejen hæve til dobbelt størelse inden du begynder at rulle 🙂

      Rigtig god fornøjelse med bagningen!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s