Hurra! Hurra! Hurraaaah! Sukkerpolitik-politi og fødselsdags-pizza-muffins.

madfotograf & madstylist christinadamgaard.com

Den ældste, der netop er startet i skole, skulle som den første i sin nye klasse have fødselsdags-lækkerier med i skolen.

I hin tid da jeg gik i folkeskolen betød lækkerier snasket brunsvigermand, hvor man kæmpede om at få det stykke med flest vingummier. Alternativt flødeboller – helle for kokos! – eller også slikposer, indeholdende blandt andet karamelsnørebånd som man kunne bruge hele klassens time på at binde sammen med bittesmå knuder.

Nu er der sukkerpolitik-politi i alle institutioner, og hvad laver man så til ungerne?

Vi har i børnehaven været igennem: frugtspyd, boller med smør, popcorn & rosinpakker, figenstænger, endda også en paleo-kage lavet udelukkende på tøret frugt og nødder.  Sidstnævnte smagte MEGET sundt… Heldigvis har jeg jordens sødeste nabo, som har været i institutions-møllen længere end jeg, og hun kom med ideen til disse pizzamuffins. Festligt og vigtigst af alt: ikke-sukkerpolitik-lovovertrædende.

madfotograf madstylist christinadamgaard.com

Sukkerpolitik.

Bare navnet giver associationer til Østblok-politik og Stasi-cottoncoat-iklædte stikkere med kedelige mapper under armen. Gad vide om de grå mænd kikker ind af vinduerne når vi holder fest for klassen? Man bliver jo nødt til at gå amok med kulørte drinks, sukkerstænger i lofterne og blip-blop kager i alle sukker-regnbuens farver.  Som modvægt altså.

Pizzamuffins laves som kanelsnegle, blot med den forskel at fyldet udgøres af tomatsauce og god, revet ost. Jeg glemte at smørre muffinformene, med det resultat at ungerne havde valget imellem enten at pille den lille smule dej der udgjorde midten af muffinen og nøjes med den, eller at spise det meste af papiret med. Det sker så ikke igen, og den ældste siger at han har tilgivet mig.

God fødselsdagsfest !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.