Ska´der være fest, så la´ der være FEST. Hjemmelavede Southern fried kyllingenuggets & løgringe.

Southern-fried-kyllingenuggets_sprøde-løgringe

Vores børn vokser op under sukkerpoliti-politik-regimet.
I bund og grund er jeg enig i grundlaget for politikken: ungerne skal vokse op og blive sunde mennesker, der har et fornuftigt forhold til mad, og som mor, der efter en lang kamp mod graviditets-kiloene nu er havnet i kategori 3 på overvægtsskalaen kan jeg absolut se en mening med galskaben.  -Trods min indædte modstand overfor enhver form for formynderi.
De dage man så endelig flipper helt ud og spiser chips & dip foran fjerneren, eller en slikpose efterfulgt af en is på legepladsen bliver destro mere memorable.  Glæden ved at gøre det forbudte bliver endnu større, og det skal der altså også være plads til.

I går aftes holdt vi middag for Bedsterne: det var længe siden hele familien havde været samlet.  Adspurgt hvilke retter den ældste allermest ønskede vi skulle lave svarede han prompte: sprøde kyllingevinger, pommes frittes, blæksprutteringe og så løgringe.  Med ketchup ! Og isbar til dessert !  Vi havnede på et kompromis bestående af en lille portion kyllingenuggets og løgringe serveret med Rotisseri-BBQ kylling, selleri remoulade til de frankofile ældre i familien, agurkesalat med fennikel, og en ordentlig gang salat.  Majs og melon on the side.

Kyllingenuggets og løgringe laves således:
I to seperate fryseposer lægges henholdsvis fede skiver af kyllingebryst og løgringe.
Hæld kærnemælk over til det dækker og tilsæt lidt salt, sukker, peber, paprika og tørret hvidløg ( ikke frisk hvidløg: det får en underlig, lidt pruttet smag )
Luk poserne og lad løg og kylling marinere så lang tid du har til rådighed.  Gerne natten over.

løgringe-i-kærnemælk

Tag løgringe og kylling op af poserne, tør dem på viskestykker og hæld den resterende marinade over i en skål.
Top op med frisk kærnemælk til der er omkring en halv liter, og tilsæt et par æg samt 3 tsk bagepulver og 2 tsk natron.  Pisk.
I en anden skål hældes 2-300 g mel.
Nu dyppes kyllingestykkerne og løgringene først i mel, derefter i kærnemælksblandingen og så tilbage i melet igen.  Læg stykkerne over på en bagerist efterhånden som de bliver paneret.  Det sviner helt afsindigt, og man får paneret sine fingerspidser godt og grundigt.

kyllingenuggets-løgringe

Når melet bliver for klumpet tages de største klumper op og smides væk.  Lidt mel-klumper er nu godt: de bliver sprøde og lækre når de steges.
Jeg lavede to portioner: en hvor jeg bare vendte stykkerne i mel hurtigt et par gange, og en hvor jeg klappede mel på til stykkerne var helt tørre og derefter lod dem ligge på et meldrysset bord en times tid, i den tanke at panaden ville holde sig sprød længere hvis der var et ordentligt lag på. Første metode er helt klart at anbefale: der skal ikke et tykt lag panade på, det bliver noget underlig tørt noget.

Desværre var det gæsterne, der fik stykkerne lavet efter metode to..  Men så ved jeg da det og kan overraske dem positivt næste gang der skal være kyllingefest.
I et par gryder varmes 6-8 cm olie ( det har ikke så meget af sige: bare der er rigeligt så kødet ikke hænger fast i bunden ) til det bruser om enden på en tændstik eller et træ-spid.

Steg kyllingen i den ene gryde og løgringene i den anden.  De skal ikke have lige lang tid, så det er nemmere at styre hvis de ikke flyder rundt i den samme gryde.  Efterhånden som de bliver færdige lægges de til afdrypning på køkkenrulle.

Southern fried kyllingenuggets kærnemælksmarinerede

Server´ varme eller lune.

Det tager helt vildt lang tid at friturestege hele portionen, og hvis du gerne se dine gæster og ikke stå gemt væk i køkkenet i oliedampe hele aftenen så steg alting færdigt et par timer inden gæsterne kommer og læg kyllingerne og løgringene til afdrypning på bageriste.

Southern-fried-kylling-løgringe-kærnemælksmarinerede

Når gæsterne er sat til bords kan det hele varmes et par minutter i en HED ovn i et par minutter: og der er sprød Southern Fried Fest.

God weekend og Velbekomme !

PS: til næste gang der skal laves kylling, tjeck denne hjemmeside ud inden – 4 tips til sprød kylling fra Seriouseats

southern-fried-kylling-løgringe-middag

Categories: fest, Kylling

Tagged as: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.