Tanke-nattoget. Restemad mandag morgen.

madbrød-solsikke-pizza-spinat-mozzarella

Mooar.
Mooooaaaaaaaa..
Moooooaaaaarrrrr ?
MOOOOAAAAAAAAAH !!!!!!!!!!
Klokken er fire om morgenen.
Jeg har ligget vågen siden et sted omkring omkring klokken 3 da Mor-alarmen starter – for fjerde gang i nat. Denne gang er alarmen ledsaget af dappende fødder og lyden af dyner der bliver slæbt hen over gangen.  Kursen er sat direkte mod vores soveværelse.

Herren og jeg er enige ( måske er jeg den mest enige ) i at selvom ungerne hver aftenen bliver puttet i deres egne senge, så er de altid velkomne inde hos os hvis de vågner om natten og har brug for en voksen, tryg krop at sove op ad.

For et par måneder siden da vores soveværelse skulle renoveres lavede vi derfor en kæmpe seng, hvor der let kan sove en mindre arme´.
Ungerne har dog tendens til at klumpe sig uforholdsmæssigt sammen, trods sengens brede lagenvider. Den store nærmest klamrer sig fast, liggende ovenpå sin far, og den lille laver Kugle-til-Lotus-kampstillingen: først liggende trygt krøllet sammen i sin mors armhule og pludslig: POW! springer han ud som en lotus og rammer alle de mest forsvarsløse kropsdele i sin nærhed med næver og hårde tåspidser.
Farmand sover fra det meste, og den omslyngende yngel virker ikke til at påvirke hans nattesøvn synderligt bortset fra lidt brummen og umlen.
Jeg derimod ligger splim!-vågen og vakler imellem valget mellem at gå ned og få arbejdet foran computeren ( ikke hyggeligt overhovedet: hvilken mor ville dog foretrække det?! ) og blive liggende, vel vidende at katapult-lotusen springer ud inden længe.

Natte-tanke-toget har på det tidspunkt allerede forladt stationen og ubehagelige, alt for klare glimt suser forbi: nu burde jeg også virkelig tage mig sammen og få betalt de regninger og Skat mangler indberetning og opgaven fra sidste uge har haft deadline og vi burde lave noget meningsfyldt næste weekend, måske en indsamling til flygtningene, billederne brænder bag forsvarsløse nat-nethinder og det er ikke til at holde ud og forældreintra skal tjekkes i morgen og det er også for dårligt at jeg ikke, og hvorfor f. kan jeg dog ikke bare..

Så bipper Herrens alarm, og dermed er dagen begyndt uden at natten har haft tid nok til at renvaske sidste dags tankemylder.
Mandag morgen i provins-drømmeland: moralske tømmermænd over den nys overståede weekends laden-stå-til.

Det er reste-dag, og hvis man som jeg trænger til en ordentlig overspringshandling kan denne opskrift måske bruges: Fyldt madbrød – nu formet som solsikke.

Der skal bruges en bunke rester, alt efter hvad køleskabet kan byde på.

madbrød-pizza-spinat-mozzarella-ingredienser

Rester fra weekenden, her fotograferet i luksusversionen da vi har haft gæster.
Som et NB! kan tilføjes at den lokale Føtex nu også er gået med på Stop-Madspild-bølgen, og hvor er det dog dejligt at svælge i økologisk god-smag-i-munden-mozzarella til en femmer.
Man kan bruge alle slags rester af kød og grøntsager, blot de er skåret forholdsvis fint ud. Det vigtigste er at samle det hele med en masse ost, og eventuelt et æg inden brødet samles.
Lav en pizzadej med en hel del ekstra gær og olie i.  Lad den hæve til dobbelt størelse.

madbrød-pizza-spinat-mozzarella-dej-hæver

Bacon eller andet kød steges, og grøntsager steges med på panden til alt er mørt.  Stilles til side i en skål.  Kartofler i små tern steges sprøde for sig selv, over i skålen.  Riv ost over, en rest pesto er også godt, oliven, krydderuter, æg måske.  Rør rundt til massen samler sig. Det ligner en ulykke og det kommer til at smage fantastisk.  Rul og saml således:

Lad hæve i en times tid eller deromkring.
Brødet sættes i en forvarmet ovn på 200 grader.  Smid et glas vand ind i bunden af ovnen når brødet er kommet på plads, så bliver det mere saftigt og sprødt.
Hent ungerne i institutionen, fragt dem hjem i god stemning, fortræng vasketøj og støvsuger, mails og ubesvarede opkald på telefonen, tænd fjerneren og og lad ungerne spise sig firkantede i mættede fedtsyrer og kulhydrater.
-Og kryds fingre for en rolig nattesøvn, vel vidende at der formentlig kommer en ny, frisk dag i morgen.

Godnat og sov godt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.