LCHF here we come: Hjemmelavet bacon og flæskesvær.

Hjemmelavet bacon klar til røgning

Når trangen til at svælge i rå mængder fedt kød efterfulgt heftige oste med fedtprocenter på omkring de 60 melder sig, benytter jeg LCHF som en absolut ikke-plausibel, men dog rigeligt overbevisende undskyldning for at følge lysterne. Det er jo nærmest det samme som at være på slankekur!

Low Carb High Fat.  Bare man ikke spiser brød og kartofler  –  altså kulhydrater – er man Home Free og kan gå amok.  Jeg aner intet andet om konceptet end hvad navnet afslører og det er også nok pt.  Jeg har ikke lyst til at oplyses og dermed undvære min undskyldning.

Her kommer derfor 2 noter indeholdende masser fedt og kød.

hjemmelavede-Flæskesvær

Hjemmelavet bacon er nemt at lave, og det smager bare bedere.  Hvis man ikke vil have svær på sin bacon kan man oveni hatten lave sprøde, krydrede flæskesvær, som det perfekte tilbehør til en velkomstdrink.
Iøvrigt må man vist ikke røre alkohol på LCHF-kur, men det vil jeg ikke komme nærmere ind på her..

En stor ribbensteg deles i to, sværen tages af og stegen saltes et par dage i køleskabet.

porrer suppe bacon rodfrugter

Svær og ben tages af ribbenstegen.

porrer suppe bacon rodfrugter-3

En krydderrub bestående af et par håndfulde salt og ligeså meget mørkt sukker tilsættes krydderier efter behag. Her tørret hvidløg, spidskommen, chilli og laurbær. Krydderierne kan naturligvis udelades hvis man går efter den helt traditionelle baconsmag.

porrer suppe bacon rodfrugter-6

Ribbenstegene pakkes i et dobbelt lag fryseposer. Her er lavet to varianter: en med masser af krydderier og en Old-School udelukkende med salt og sukker.  Poserne vendes et par gange hver dag når man lige husker det.

Når stegene har saltet en 2-3 dages tid tages de ud af poserne, skylles og tørres grundigt af.
Pak ind i rene viskestykker og lad dem derefter tørre på køl – ihvertfald et døgn.
Nu er de sådan set tilberedt og kan, når de er lagret en ti dages tid, bruges som panchetta, der er en Italiensk form for urøget bacon.  Eller man kan vælge at koldrøge dem på traditionel dansk maner´.

Vi har som før nævnt en røgeovn fra Danish Outdoor, men mindre kan absolut gøre det.Hvis man googler hjemmelavet røgeovn kommer der er væld af fine ovne op, og man kan selv vælge sværhedsgraden af byggeriet.

Da jeg i sin tid stod i lære på Steensgaard – dengang for tyve år siden da hovedhuset stadig fungerede som restaurant under Anne Bille-Brahe, røgede vi i en gammel olietønde med en udtjent gastrobakke som smuld-beholder.
De erfaringer jeg har akkumuleret i løbet af min røgnings-karriere er samlet her: Koldrøget laks og hellefisk-hybris.

Når baconen er røget et eller to døgns tid skal den hvile en lille uge i køleskab inden du bruger af den.  Jeg pakker baconen ind i rene viskestykker, der skiftes ugentligt.  På den måde kan den holde flere måneder og bliver bedere som tiden går.  Som med alle gode ting er den sandsynligvis væk inden den første måned er gået.  Man kan også være rationel, lave en ordentlig stak og vaccumere halvdelen.

Nu står man med en hel del svær fra ribbenstegene.

Af dem laves hjemmelavede LCHF-flæskesvær som man kan spise løs af med den reneste samvittighed i verden.

porrer suppe bacon rodfrugter-4

Svær fra ribbenstegen koges 10 – 15 minutter i vand tilsat laurbær, sorte peberkorn og et par spsk sukker.

porrer suppe bacon rodfrugter-8

Når sværen er kogt skal den tørre og derefter i en forvarmet ovn på 200 grader. Lad dem ligge direkte på en smurt bageplade og bag til de er sprøde. Vend sværene et par gange undervejs. Drys med masser af salt, chilli og evt. dashi-pulver.

Nyd med en ordentlig søndags-drink: vi har alle fortjent sådan en – på den ene eller anden måde..

hjemmelavede-Flæskesvær

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s