Mega heavy efter otte. Dessertchokolader med cremet pebermyntefyld/hjemmelavede after eight og glæden ved minecraft.

Hjemmelavede_after_eight_pebermynte_chokolade_2

Ældstebarnet på 6 og jeg har begge en svaghed for pebermynte, anis, sødskærm og fennikel – alle ting i den smags-sfære.

Som helt bette-fed 1 årig kunne ældstebarnet sidde i sin barnevogn og gumle sødskærmstilke i op mod ti minutter, helt koncentreret.  Det er også det længste nogen her i familien har set han sidde stille på sin numse og ikke speed-tale mens han hopper på eet ben, slår flik-flak eller hænger i gardinerne og RÅBER mens han forsøger at ramme sin lillebror med et skumgummibat.

-Indtil Minecraft kom på banen, altså.

Som den slags mor jeg nu engang endelig har accepteret at være, finder jeg mig enormt glad for den stilhedsskabende effekt spillet har,- dog med en mental skamfuld rødmen over at jeg rent faktisk dagligt opfordrer mit dejlige og (hyper) aktive barn til blive forvandlet til en skærmzombie – gerne flere timer i træk..

På en god dag kan herren og jeg blive enige om at ældstebarnet garanteret bliver arkitekt sådan som han dog kan bygge fantastiske kreationer i den virtuelle pixelverden. Og han er dygtig: bygger med matematisk præcision kæmpe huse til herren og ham, køkkenhaver til undertegnede ( totalt beregnede: giv mor en have og hun er ligeglad med zombier og andet kravl )  og ensomme øer med huse på toppen til sin lillebror..

Store, hvide kolosser med enorme vinduer i sorte rammer. Rene linjer og ingen krumelurer eller farver.   TOTALT anderledes end det store skrummelkaos med edderkoppespind i alle hjørner og puds-afskallende flerfarvede vægge, hemmelige skunk-værelser og knirkeknage gulve som han lever i til daglig.

Gud ske tak og lov har han sin højtelskede mormor at besøge når han trænger til et skud minimalisme i sort og hvid. Hun er pot til hans pande, også hvad angår interior design.

Denne portion pebermynte-after-eight-knock-off er enorm, men i år får vi mange gæster i juledagene, og der ryger desuden altid et par velvoksne smagsprøver i diverse munde på chokoladernes vej til spisebordet.

Selv herren i huset, som ellers er meget skeptisk overfor pebermynte, og især ( og indrømmet: ofte med god grund ) overfor mine nyeste påfund udi konfekture og -dessert genren synes at de er “overraskende gode “.

Nej, nej: THEY ROCK !

Prøv selv.

En halv dåse kondenseret mælk

2 spsk glukose

75 g  Palmin ( kokosfedt evt. )

700 – 900 g flormelis

pebermynteolie eller essens

300 g god mørk chokolade

Mælk, glukose og palmin røres sammen med omkring 700 g flormelis og tilsættes pebermynte efter smag.  Det er meget forskelligt hvor kraftigt det er,- jeg foreslår at købe en god essens/olie i en helsebutik.  Jeg har to år i træk købt diverse mainstream”essenser” i supermarkeder, og de batter altså ikke rigtigt noget.

Resten af flormelisen æltes i til dejen er forholdsvis fast, og der trilles kugler, som trykkes let flade mellem to fingre.  Lad pebermynterne stå og tørre mindst et døgn ved stuetemperatur eller frys dem, og giv dem så et overtræk af en god, bitter chokolade.

-Velbekomme og rigtig god mandag –

Denne opskrift er en videreudvikling af Camilla Plums opskrift på pebermyntepastiller fra bogen “Jul”.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.