Dage i Ungernes have: Slap-af-gyngen

Ungernes-have-2016-pallegyngen-97

Nej mor, den skal ikke være et piratskib eller noget vildt.  Den skal bare være en slap-af-gynge, kan den ikke godt være det?  Vi trænger bare til sådan en som vi kan sidde og vugge indeni, med puder og en is, sådan i regnvejr efter skolen.  Ikke også Johan?  Lillebror nikker samtykkende og jeg kløjs i min kaffe-med-mælk over at storebror for første gang i Ungernes historie rent faktisk har bedt om at farten skal sættes NED – og ikke op.

Månedens projekt i Ungernes Have er at lave en nem pallegynge til erstatning for småbørnegyngerne i legetårnet, og egentlig var den forestillet som værende et farligt piratskib, komplet med sort flag, benkrydsede kranier, sværd-opbevaring underneden og hey-ho-manne!

Mens børnene blev henholdsvis underholdt og indlært i Institutionslandet, gik jeg mor-har-et-projekt!-amok i byggecentret og slæbte fire dåser spraymaling, sort voksdug og 8 meter klonkende lænker ( til ophængning af pallen, forstås´ ) samt seje, sorte puder til huse.  -Stablede det hele op ude i haven så det lå klar til inspektion kl 15:30 af de hjemvendende unger. Udtalelsen om den ønskede rolige gynge var hverken forudset eller forventet, da ungerne normal vis ikke kan få nok af farlighedslege, hvor afhuggede hoveder og kæmpe aflivede robotter flyver til alle sider, hvor end den ryg-mod-ryg kæmpende, brødrende duo trænger frem.

 

De er trætte, ungerne, og når man tænker efter er det også noget af et program man som  3 og 6 3/4 -årig bliver udsat for til daglig: De bliver hevet op klokken 6 ( altså ikke HEVET, vel? ) hvorefter de næste to timer kører efter en stram rettesnor med badeværelsesplasken, tvungen tøjpåtagning, morgenmad, læsning og pakning af skoletasken mens formaninger og påmindelser konstant vælter ned over dem fra en voksen, som regel en lidt små-slatten, kaffeindhalerende mor  “er der flere klip på kortet, så du kan fredagshandle i boden? Ok, jeg finder lige småpenge til dig, så kan du købe et nyt. Husk det er biblioteksdag, har du dine bøger? Du skal tage en REN t-shirt på i dag. Nej-nej, ikke flere diskussioner! Den er møgbeskidt, tag den AF! Kom nu i hak! ( dumme mor og himmelvendte øjne, arch! og trampemarch ud af køkkenet )  Og.. Hør nu efter, ikke? Legeaftalen med gruppen bliver nok igen rykket til NÆSTE uge, Louie kommer og leger istedet.  Find lige læsebogen og slå op på side 16, og husk madpakkerne! Og der er tennis i eftermiddag, og du skal huske at pakke shorts…”

Så afsted til skole og kys-hej-hej!  Kl 15:30 er man hjemme for en ultrakort bemærkning, hvorpå man skal afsted til tennis, svømning eller legeaftale. Aftensmad klokken 18:30 og så i hovedet i seng kl 19:30.  Weekender fyldt med arrangementer og bilture og de lange dage brugt i haven er en saga blot.  Ungernes haver vokser til i ukrudt, og ingen når at spise de hurtigt modnende ærter og jordbær, og nu må det altså godt snart blive ferie!

Alle planer om heftige piratskibs-eventyr er blevet lagt på hylden.  Frem med de lyse, bløde puder, og styling a´la shabby chick til Ungernes Slappegynge – hvem skulle have troet det?

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.