Nytår full cirkle. Fra festlig frokost til tømmermænd med Gøg og Gokke.

Der er et mønster her.  Trods det, at jeg har brugt mange timer mellem jul og Nytår på at overveje nytårsmenuen, prøvet mentalt at sammensætte aldrig før brugte råvarer i nye Nordiske, overraskende og delikate alliancer, er jeg alligevel endt med at trække de gode, gamle travere på af hatten til at forkæle Sthærekassens nytårsgæster med.
Min hjerne har rigidt og stædigt insisteret på at “the good old days” er The Sheit, ihvertfald anno 2016.

– Og i disse tider, hvor det ifølge medierne virker som om at hele verden, omspændt af et flammehav af elendighed, er på vej med ekspres fart lige lukt af helvedes til, er det dejligt at dykke ned i et lunt altomsluttende hav af Umami.  For at citere en unavngiven radiovært på P1 “2016 var faktisk et rigtigt lorteår, sådan helt globalt set”

Forhåbentlig vender udviklingen. Jeg har haft for travlt med at sidde med snudeskaftet dybt begravet i en uendelig google-tråd om eksotiske madvarer, smeltet ost og sous vide bearnaise, til at tage stilling til hvilke ting jeg selv kan ændre for at gøre verden til et bedre sted. På mandag tager jeg til gengæld helt enormt meget stilling, og finder rede i alle trådene. Nej.. på tirsdag! I promise.

Hermed links til historierne fra Fam. Damgaard-Sylvest og menuen i udpluk, med nogle af de trofaste opskrifter på gæstemad fra 2016.  Fra frokosten d. 31 december, til vi alle ligger sofahenslængt med tømmermænds-wraps og Gøg og Gokke på flimmeren d. 1 januar 2017.

Kryddersprængt rotisserikylling med Urtemayo – “Sommerfesten”

Kirsebærgin med basilikum – “Det gamle kirsebærtræ og Herren bestemmer”

Hyldeblomstgin – “Tandfeen der forsvandt”

Gougeres / Ostevandbakkelser – “For hundredetyvetusinde gang”

Hjemmerøget laks – “Hybris ved juletid”

Havskummende jordskokkesuppe – “Plørefuld i Århus”

Coulottesteg sous vide og Pommes Anna – “Oh, but why, unger? ”

Creme brulee med Grand Marnier flamberede hindbær  – “Konfettiplagen”

Profiterolles og Midnatsbobler – “Madbloggerudfordringen”

Hjemmelavede After Eight – “Mega heavy efter otte og Minecraft”

De bedste krydderboller – ” Stemmerne inde i hovedet”

Kebab eller Wrap – “” Grillfeberen i Vester Åby”

– Rigtigt godt Nytår!-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s