请慢用General Tso´s sprøde kylling, ingefærmarinerede kålrabi og sesamstegte broccolini.

Blog_General_Tsos_kylling_christinadamgaard.com

Denne opskrift har taget mange forsøg at få til at sidde i skabet, og nu er den der endelig: sprødstegte kyllingestykker i klistret, sød/sur dybt umamismagende sauce på aromatiske jasminris og et læs lynstegte kål.  Hertil en frisk, ingefærmarineret salat af kålrabi og grønne æbler.

Hele hemmeligheden ligger i at få den dybstegte kylling til at blive sprød uden den bliver fed og smager af friture, – og så i saucen naturligvis.
Denne opskrift er en variation over originalen fra legenden Chef Peng.

Chef Peng er af den gamle skole og bruger lige i omegnen af 50 g broccolibuketter til 400 g kød samt rå mængder sukker-sauce og det bliver bare for meget snask og for lidt grønt – selv efter min smag.
Jeg steger en ordentlig fad grønt: enten broccolini, rapsskud á la Simon Juul, eller broccoli sammen med grove stykker forårsløg, måske Mange Tout ærter, bønnespirer eller grønne asparges i splitter, og serverer grøntsagerne lune, dryppede med soya og sesamolie sammen med kyllingen.
Derudover en frisk salat af fintsnittet kålrabi og nasipærer, grøn mango eller grønne æbler vendt med lime/citron/appelsinsaft, sukker og friskrevet ingefær.
Og så masser af jasminris, naturligvis.

 

 

Rester af ris kan med fordel laves til en gang Tamago Kake Gohan dagen derpå.
Man skal ikke forvente at der er kylling til overs, men hvis der er, smager den fantastisk spist med fingrene direkte fra fadet i lyskeglen fra køleskabet en mørk morgenstund inden resten af din familie er stået op.  Husk blot at være så forudseende at have gemt en lille skål sauce bagerst på kølehylden til at dyppe i også.

Kålrabi til salaten er en vildt undervurderet grøntsag og jeg foreslår at man prøver dem.
Start med at købe den grønne slags, der stadig har blade på: de er mild og friske i smagen.  Spis dem ultra-fintsnittede, gerne på en mandolin, i salater i selskab med søde ting, der også knaser så som gulerødder, appelsin, æbler, vandmelon osv.
Det er synd at rive dem, så vander de bare og bliver kedelige.Skærmbillede 2018-03-26 kl. 08.30.05
Man kan bruge kyllingeoverlår eller bryst uden skind til denne opskrift.
Jeg fortrækker at bruge de saftigere lår, omend det er et pillearbejde at udbene dem.  Hvis man bruger bryst skal stykkerne være forholdsvis store ( omkring 5×5 cm ) for ikke at blive tørre i frituren.
Hvis man har en hel kylling skærer man bare lårstykkerne ud i 1/3 mindre stykker end brystet og så ender stegetiden på den samme.  Af skroget, underlårene og vingerne kan man så koge en dejlig omgang slankende Pho til konsumation post sukker-friturefest. Opskrift følger snarest.

Saucen kan med fordel laves i forvejen og opbevares i køleskabet op til en måned til den skal bruges.

Sauce:

 • 4 dl vand
 • 4 spsk soya
 • 4 spsk ketchup
 • 4 spsk østerssauce
 • 4 spsk hoisinsauce ( kan undlades.  Som livslang sucker for H.S  putter jeg det gerne i ALT, men det er absolut ikke originalt )
 • 6 spsk sukker
 • 1-2 spsk finthakket hvidløg
 • 2 spsk finthakket/revet ingefær
 • Evt. chilli efter smag: chilliflager eller chillipasta.

Saucen koges sammen til den tykner let, ca ti minutter.  Jævnes med lidt maizena rørt ud i koldt vand til den har samme konsistens som gammeldags brun sovs.

General Tsos sprøde og klistrede kylling:

 •  800 g kyllingelår eller 600 g bryster udbenes, skæres i lige lidt-for-store-til-at-kunne-være-i-munden-bidder og blandes med 1 tsk natron ( ja! ) salt, peber, 1 spsk revet ingefær og to æggehvider.
  Bland grundigt og tilsæt omkring 3 spsk maizena.  Massen ligner nu en ulykke, og det skal den.  Rør grundigt og lad stå i op til en halv time.
 • Grøntsagerne renses og lægges klar til stegning.  Prøv at skrælle broccolistokken og snitte den fint, den smager mildt kålet og har næsten samme konsistens som bambusskud når den lynsteges.
 • Salaten af kålrabi laves klar og risen sættes over.  Hvis man kan lide klistrede ris bruges Jasminris, ellers bruges Basmati.
 • Kyllingen steges i friture omkring to minutter.  Dejen bliver ikke så gylden som man måske ville forvente, den skal bare blive sprød for at være klar.  Lad dryppe af på en rist eller på masser af køkkenrulle.
 • Imens varmes en wok eller en stor sauterpande op til den er rygende hed og grøntsagerne steges.  Først forårsløg, efterfuldt af broccoli, ærter og til allersidst spirene.
  Anret på et fad og dryp en smule god soya og sesamolie over, måske også lidt ristede sesamfrø.
 • Wokken / gryden tørres af og varmes op igen, kyllingen hældes i, efterfulgt af  så meget af saucen som man nu synes.  Lad koge op og karamelisere let, og server´.

Blog_General_Tzos_kylling3.jpg

 

 

请慢用!

Velbekomme!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.