Fiberholdige bananvafler i en ruf.

Denne opskrift giver 8 smuffede bananvafler.
Dejen er rørt sammen på 2 minutter, og opskriften har jeg gjort så enkel som muligt, så man også kan huske hvordan de laves fra sit corona-eksil, uden for store hjernevridninger
Man skal overholde hviletiden, og passe på ikke at bage vaflerne for mørke, så holder de sig nemlig bløde og lækre hele eftermiddagen. Man skal dog ikke gemme dem til dagen efter.
Serveres i luksus-version med is, eller med ahornsirup og frugtsalat ovenpå, og vaflerne er også gode som en lille, ulvetime-hapser, mens man venter på at moderen tager sig sammen til at tøffe tilbage ind i køkkenet ude fra solpletten ude i haven, så aftensmaden endelig bliver sat i gang.

Man skal bruge:

  • 1 dl hvedemel
  • 1 dl havregryn, fintvalsede
  • 1 helt æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 knsp salt
  • 1 moset banan ( des mere brun og overmoden den er, des bedre )
  • 1 tsk vanillepasta eller 2 tsk vanillesukker
  • 2 spsk smeltet smør

Desuden:

  • 1/2 dl hvedemel iblandet 1 lille tsk bagepulver

Alle ingredienser fra første liste røres sammen og hviler mindst 15 minutter, og op til 5-6 timer.
Bagepulveret røres sammen med resten af melet, og derefter ind i dejen.
Vaffeljernet varmes op, og sprayes med olie, eller pensles med smør.

~ Bages til de er gyldne og lækre ~

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.