De BEDSTE råvarer. Mad, vin og mennesker med meninger. Kulinarisk Sydfyn 2016!

Nordens største fødevaremarked, arrangeret af Hr. Kulinarisk Himself, Mikael Hansen og hans kæmpe Crew. I to dage bliver Svendborg midtby åbnet op for 130 fødevareudstillere, og en masse madglade gæster fra hele landet myldrer til. Børnerestauranten kører på højtryk og Kulinarisk Folkehøjskole havde i år ikke mindre en 12 forskellige oplæg om alt fra hvordan man modner sild, over akvavittens historie, til bloggerfortælinger fra det virkelige liv ved Klidmoster Malou og Annes køkken.  DM i Grill og Ostesmagning og kåring af Nordens bedste ost.  Ostedommerne smagte alle 102 forskellige tilmeldte oste fredag aften. Jeg nåede 85, og havde heldigvis mulighed for lige at tage en tur til dagen efter. Fik gnalinge-rester med hjem efter smagning af de blå oste, og Herren i huset er nu tålmodigt træt af blåskimmel-kys.  Der er blåskimmel-krummer i hans køleskab og blåskimmel på hans køkkenbord, det stinker og jeg gør mit bedste for at de er fortæret i aften, I promise.  Oliven-Stig og Simikka, de elskelige mennesker, overnattede som de plejer og vi spiste den traditionelle middag lørdag efter arbejde, med årets sidste asparges fra mor Hanne, fantastiske vine fra Svigermor , efterfulgt af smøger og Vrac på terrassen til sent. Søndag morgen alt-for-tidligt op til en ny markedsdag.

Billederne taler forhåbentlig for sig selv, for alle er trætte på den virkeligt grundige måde og meget mere tekst kommer der ikke ud af taste-fingrene denne gang.  Indtil næste år!

 

3 replies »

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.