Whats not to like? Hurtig Italiensk kødbollesuppe med gnocchi

Denne suppe er en ny Kitchen Staple i Stærekassen, fordi:
1) Den er lynhurtig at lave
2) Man skal kun bruge en enkelt gryde til at lave den i
3) Den er fyldt med rodfrugter=sund som bare pokker
4) Suppen er fyldt med dyb umami fra de rå mængder parmesan
5) Den er mega mættende
6) Og allerbedst: ungerne elsker den.

I ægte nød-lærer-nøgen-kvinde-stil fik jeg ideén til de supernemme kødboller, der er fyld i suppen, forleden, da der var frilands-medister på bud i den lokale Rema.
For ikke at skulle ud i hele medister/ brun sovs/ rødkåls / udkogte kartofler / agurkesalat 5-timer-senere–showet, slog det mig at man måtte kunne bruge farsen inde i medisterpølserne på samme måde, som man bruger Salchicha i Italien. Altså pille skindet af pølsen, og kun bruge den smagfulde fars.
På vejen ud, faldt jeg over en pakke gnocchi i Stop madspilds-kassen, og den røg med i kurven, sammen med div. rodfrugter fra “bland selv rodfrugt-baren”.
Hurra for den bar, iøvrigt, for hvor er det dejligt selv at kunne sammensætte sit rodfrugtmix, og ikke skulle være tvunget til at købe kilovis af pose-persillerødder og pastinakker, når man kun skal bruge to.

Stærekassens Italienske kødbolle og -gnocchi suppe.

  • 400 g medister
  • 2 gulerødder
  • 2 persillerødder
  • 2 pastinak
  • 1/2 knoldselleri ( mellemstørelse )
  • 5-10 fed hvidløg ( det lyder af meget, men de bliver milde og gode i suppen, og smager ikke igennem )
  • 1 – 2 pakker gnocchi
  • 2 ds gode, hakkede tomater
  • God boullion ( Grøntsag. Jeg synes Dr. Vogel’s er god )
  • finthakket persille
  • Fintrevet parmesan
  • salt og peber
  • olivenolie


Man steger først en masse hakkede hvidløg sammen med rodfrugter i små, mundrette tern, i rigeligt god olivenolie. Steg ved mellemvarme i en stegegryde.
Når det hele gyldner – det tager længere tid end man måske tror, omkring 10 minutter – hældes et par dåser gode hakkede tomater ned på grøntsagerne.
Lad stege/simre et par minutter, og tilsæt så en eller to gode terninger boullion, efterfulgt af 2-4 dl vand pr. person. Suppen skal stå 5-10 cm over rodfrugterne.
Lad simre en ti minutters tid.
Imens suppen simrer, presser man med hænderne små, mundrette “frikadeller” ud af medisterpølsen, og ned på en olieret tallerken.
Dellerne bliver meget rustikke, og det skal de være. Man kan med fordel klippe det tomme stykke tarm af efterhånden, ellers skal de sidste deller skubbes meget langt. Hvis man er rigtig smart, vender man medisteren om på halvvejen, og starter forfra i den anden ende. Det tog mig to medisterpølser at finde ud af det’ trick, hvilket jeg mok ikke burde indrømme, men.

Nu skal man vurdere, om man har børn, som kan tåle hele grøntsager i suppen. Hvis man er udstyret med den slags, der ikke kan ( det er vi ), sigter man grøntsagerne fra, og bruger dem som fiber-fyld i en gang kødsovs eller chilli Con carne en anden god dag. De har alligevel også smidt al deres smag ud i suppen ( grøntsagerne, ikke børnene ).

Tilsæt dellerne til suppen og lad simre et par minutter
Tilsæt gnocchi og lad simre, til de kommer op til overfladen af suppen, omkring 1-2 minutter.
Smag til med salt og peber, evt. mere vand, måske et nip sukker.
Vend persillen ned i suppen. Dryp evt. med lidt god olivenolie.
Servér rygende hed med rå mængder revet parmesan.

Man kan også bruge ravioli i suppen, og naturligvis også erstatte medisteren med Salchicha, for en mere autentisk, Italiensk smag.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.