Til omkring 1/2 l mayo:
1 helt øko æg
4 spsk estragoneddike
salt, peber
1 spsk kapers
1 spsk Dijon-sennep
1 fed hvidløg
Syltede chillier (evt. )
Grønne peberkorn efter smag
Friske, finthakkede krydderurter efter smag ( jeg bruger meget gerne estragon )
Det er VIGTIGT at alle ingredienser har samme temperatur, så tag ægget, kapers, sennep osv. ud fra køleskabet en times tid inden du skal lave mayonaisen.
Alle ingredienserne undtaget olien og krydderuterne blendes sammen ( jeg bruger en stavblender ) og omkring 1/2 l neutral solsikkeolie tilsættes i en jævn stråle.
Når mayonaisen er smagt til, røres krydderuterne i.
Nu har man Betonmayonaise: tyk og fed. Perfekt til en tomat-kartoffelmad med dyner af purløg på toppen.
Skal den bruges som sauce eller dressing kan man med fordel tilsætte en ordentlig stak hakkede krydderuter efter smag samt Creme Fraiche eller yoghurt, så den bliver mere frisk i smagen,- og knap så fed.
Mayoen er rigtig god til Rosmarinkartofler, BBQ-kylling, stegt fisk og som dip til friske grøntsagsstave.