Krydderurtemayo.

Krydderurte-mayonaise-Ingredienser

Til omkring 1/2 l mayo:

1 helt øko æg

4 spsk estragoneddike

salt, peber

1 spsk kapers

1 spsk Dijon-sennep

1 fed hvidløg

Syltede chillier, grønne peberkorn efter smag

-Ingredienserne blendes sammen ( jeg bruger en stavblender ) og omkring 1/2 l neutral solsikkeolie tilsættes i en jævn stråle.

Det er VIGTIGT at alle ingredienser har samme temperatur, så tag ægget, kapers, sennep osv. ud fra køleskabet en times tid inden du skal lave mayonaisen.

Nu har man Beton-mayonaise: tyk og fed.  Perfekt til en Tomat-Kartoffelmad.

Skal den bruges som sauce eller dressing kan man med fordel tilsætte en ordentlig stak hakkede krydderuter efter smag samt Creme Fraiche eller yoghurt, så den bliver mere frisk i smagen,- og knap så fed.

Mayoen er rigtig god til Rosmarinkartofler, BBQ-kylling, stegt fisk og som dip til friske grøntsagsstave.

Advertisements

Categories: BBQ, Grill, tilbehør

Tagged as: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s